Skip to main content

Sumarizácia za prvý polrok 2022

Screenshot zo školenia "Základy MEAT kritérií pre začiatočníkov" zo dňa 19.01.2022

Screenshot zo školenia "Základy MEAT kritérií pre začiatočníkov" zo dňa 20.01.2022

Screenshot zo školenia "Základy MEAT kritérií pre začiatočníkov" zo dňa 26.01.2022

Screenshot zo školenia "Základy MEAT kritérií pre začiatočníkov" zo dňa 16.02.2022

Screenshot zo školenia "Základy MEAT kritérií pre začiatočníkov" zo dňa 17.02.2022

Screenshot zo školenia "Základy MEAT kritérií pre začiatočníkov" zo dňa 23.02.2022

Screenshot zo školenia "Základy MEAT kritérií pre začiatočníkov" zo dňa 09.03.2022

Letné prázdniny už máme za sebou a to je skvelý čas na rekapituláciu uplynulej polovice roka 2022. Hlavnou témou projektu Zodpovedné verené obstarávanie od začiatku roka boli školenia, ktorých sa nám podarilo zorganizovať celkovo 8, plus jedno školenie pre našich kolegov z úradu.

Tieto školenia boli zamerané primárne pre začiatočníkov vo verejnom obstarávaní, resp. pre začiatočníkov v oblasti MEAT kritérií. Pôvodne sme predpokladali účasť verejných obstarávateľov so skúsenosťami vo verejnom obstarávaní približne do 3 rokov, avšak skutočná účasť na školení nás presvedčila, že o základy o MEAT kritériách majú záujem aj skúsenejší verejní obstarávatelia.

Účasť skúsenejších verejných obstarávateľov na našich školeniach nám priniesla iný, zaujímavý pohľad na problematiku MEAT kritérií, ktorý nás podnietil novými nápadmi na témy na budúce nadväzujúce školenia pre pokročilých používateľov MEAT kritérií.

V rámci zorganizovaných školení sa uskutočnili aj školenia pre verejných obstarávateľov a obstarávateľov zo špecifických sektorov ako sú napr. doprava alebo jadrový dozor. Aj tieto stretnutia priniesli podnetné diskusie kde sme zodpovedali mnoho otázok na tému MEAT kritérií.

V súvislosti s vydanou analýzou s názvom Posilnenie hodnoty za peniaze v systéme verejného obstarávania v Slovenskej republike sme Vám začiatkom roku 2022 predstavili aj nadväzujúci dokument v podobe Stratégie na podporu využívania MEAT kritérií. Okrem toho sme v júni tohto roku, v rámci projektu, vydali aj Metodiku Základy MEAT kritérií pre začiatočníkov, ktorá v sebe spája informácie zo školení, ako napovedá aj samotný názov. Ďalšími vydanými dokumentami sú Príklady dobrej praxe s MEAT kritériami, z ktorých sú tejto dobre zverejnené už dve časti, a to zákazke Vysokej školy múzických umení v Bratislave na obstaranie klavírov a druhý dokument sa venuje obstarávaniu električiek, ktoré realizoval Dopravný podnik Bratislava.

Všetky spomenuté dokumenty nájdete aj na našej stránke v záložke Dokumentácia, sekcia Projektové výstupy.

Do budúcna plánujeme opäť rozbehnúť školenia pre začiatočníkov, ale už pripravujeme aj školenia pre stredne pokročilých. Informácie ohľadom termínov školení budeme zverejňovať tak ako doteraz na našej stránke, sociálnych sieťach Facebook aj Instagram, ale aj na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.

Tešíme sa na stretnutia na školeniach :)